Nyårsafton

Sista dagen på ett fantastiskt år!

2011 har för mig varit ett år med mycket resor och många nya upplevelser! Först tre oförglömliga månader i asien som satte startskottet, sen var jag hemma, donade och hängde innan jag for till Spanien på bartenderkurs. Året avslutas nu i Australien! I morse jobbade jag, slutade kl 13.00 och åt då lunch med Hanna, Edvin, Henning, Johanna och Lena på The Lucky Shag (Resturangen/baren som även driver mitt café), ett par drinkar kostades på dagen till ära också! Nu donas det nere i köket medans jag sitter här och skriver. Dagen/kvällen fortsätter nere vid Rivern med nyårspicknick och skumpa!  

GOTT NYTT ÅR!



   


24 dec Julafton


Julafton, som i år firades aningen annorlunda från andra år! Vi började morgonen med julmusik (som i vanlig ordning) sen åkte vi ner till havet och hittade en resturang där vi åt en kanonfin frukostbuffé. Minst sagt mätta och belåtna gick vi ner och la oss på stranden efteråt. Underbar morgon! :)
Eftermiddagen och kvällen spenderade vi med att dricka lite bubbel, gå ut och äta middag och i brist på riktig julaftonskänsla gick vi till sist hem och mös ner oss i soffan till Sällskapsresan II Snowroller och åt julgodis.




  

GOD JUL


 


Jobb och Volontär

Här kommer lite bilder från mitt jobb och helgens volontärande i Frementle...

 
(utsikten från jobbet)

ISAF SAILING WORLD CHAMPIONCHIPS

I söndags satt vi som volontärer i svenska tältet och svarade på frågor om Sverige och SWEA, för de som var nyfikna. Vi bjöd även på frukt, fläderblommssaft och choklad (även om vi kanske råkade ta för oss mest själva)... Till lunch åt jag och Hanna pad thai (nudlar), vilket var väldigt gott, men utan att tänka mig för hade jag kommit åt en chillibit som kocken strött på och sedan kliat mig i ögat. Så inom några sekunder började det bränna något helt galet och jag kunde knappt hålla ögat öppet för alla tårar. Inget att rekomendera och inget jag kommer testa igen!

För de svenska seglarna är vi rätt osäkra på hur det gick, men vi hörde från en rätt säker källa att de fått en OS-plats i London nästa år, grattis Sverige!




  






Living in Perth

Jag hade inte tänkt att starta en blogg, men här skriver jag nu! Det är på dagen idag tre veckor sen jag landade här i Australien, närmare bestämt i Perth. En väldigt fin och trevlig stad, med många som egenheter!

Den första tiden har gått så fort här nere, ändå har jag hunnit söka tusen jobb, flytta in i ett hus, bli anställd, fått en första lön, vart på IKEA (två gånger!), sätt delfiner, vart på cocktailparty, agerat stormhunter och umgåts massor med mina bästa sambosar Hanna och Edvin. Jag trivs som fisken i vattnet!

Just nu kan jag tituleras som första cafébiträde! Jag har nämligen fått jobb på ett mysigt hamncafé/kiosk där jag mest läser om dagarna eftersom säsongen fortfarande är rätt lugn, men i mellanåt blir det även till att göra kaffe och skopa glass. Där trivs jag, men hoppas på extrajobb som bartender på tillhörande bar/resturang som ligger alldeles intill. På mornarna kan man även se delfiner simma omkring precis utanför bryggan (10-15 m bort) det är riktigt mysigt.




Edvin och Hanna med kall glögg och lussebulle!


RSS 2.0